top of page
Søg
  • Forfatters billedeThomas Kjørnæs

CAVE IT deltager på et spændende event med Samsung

Opdateret: 17. sep. 2019


Samsung er ikke kendt for at spare på noget, når nye produkter skal vises frem. Denne dag i september havde de lånt nogle af Arken’s smukke lokaler for deres event

De havde naturligvis alle deres nye telefoner med og deres Samsung Flip, som de fint demonstrerede til alle som viste lidt interesse. Vi har ved selvsyn prøvet denne flere gange og den passer perfekt til det alsidige møderum, hvor man har brug for lidt ekstra. Det enkle og smukke design gør den egnet til alle møderum. Den kan naturligvis købes hos CAVE IT.

Der var flere talere til dagens Samsung event.

Men det var især Canadiske Nick Dawson som er ’Director for Samsungs Knox’ afdeling, som jeg har set frem til. Han skulle være en fremragende taler som lidt er mangelvare i vores branche, desuden talte han om sikkerhed, som netop er en af CAVE IT’s store fokus-områder. Han fortalte en del om hvad Samsung gør ift. sikkerhed på alle planer. Han nævnte fx at de var nummer 1 på Gartners liste over mest sikre platforme indenfor mobiltelefoni, nummer 2 var Google og derefter fulgte Apple langt nede listen.

Han talte om hvor højt de i Samsung prioriterede sikkerhed. Det var tydeligt at Samsung har kæmpe fokus på det område. Hvis man var i tvivl om det før han talte, så var man det ikke efter!

Nick Dawson fortalte også om hvordan 5G kommer til at ændre den måde vi lever på i dag. I Korea hvor Nick bor, har de allerede rullet 5G 100% ud i hele landet. De har allerede 25 millioner abonnenter på trods af udrulningen af 5G først blev færdig i januar i år. De havde allerede testet det hos Samsung R&D afdeling for flere år siden in house og de havde derfor allerede stor erfaring med 5G. Han gav et eksempel på den helt vilde hastighed. De tog de første 7 sæsoner af Game of Thrones og downloadede dem på under et minut!

Så det går vanvittigt stærkt, men lige så vigtigt er latency, som er meget lav og derfor er der ingen forsinkelse. Det kommer til at påvirke den måde vi tænker internet på. Allerede fra nu af vil forskellige af vores bilers selvkørende funktioner kunne hjælpes godt på vej af 5G, netop pga. den lave latency. Den gør at bilerne kan kommunikere med hinanden ekstremt hurtigt og dermed undgå en potentiel ulykke der kunne opstå.

Desuden vil IOT (internet of Things) endelig få det startskud som branchen har troet og håbet på i en del år nu. IOT er er der hvor dit køleskab taler med din telefon, som også taler med din ovn osv. Alt taler med hinanden så at sige.


IOT kan sagtens køre i dag, men er begrænset af den store mængde info der skal sendes begge veje, for at få det maksimale ud af det. Det kan 5G og det er der fremtiden er.

Mr. Dawson talte desuden også en del om AI, altså kunstig intelligens. Det var en direkte rød tråd mellem AI og 5G. Han noterede sig at mange i de algoritmer vi i dag kender fra fx Facebook, vil blive væsentligt mere sofistikerede end de er i dag og vil hjælpe os med at træffe de rigtige beslutninger!

Man kunne godt mærke at Nick Dawson var på hjemmebane i alt hvad han delte, det var præcist, sjovt og informativt at høre ham tale.

Hans pointe som jeg opfattede den, var at omfavne fremtiden fremfor at være bange for den. Mange nye ting er på vej de kommende år og det leder til nye mulighed for alle og især B2B markedet. Der skal ikke herske tvivl om at Samsung er klædt godt på til fremtiden.


Hos CAVE IT ser vi også fremtiden med lyse øjne og håb. Det bliver spændende at være en del af.

72 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page